Новини

Инициативата за младежи-обучение „Танцувай с мен!” започна при изключителен интерес

12.07.2020

Инициативата за младежи-обучение „Танцувай с мен!” започна при изключителен интерес , което наложи увеличаване на броят за регистрация – от 30 на 40 младежи на възраст от 15 до 24 години.

Темите на ателиетата са:

Ателие №1 Информация Запознаване с участниците. Информационен обмен.

Ателие №2 История Запознаване и кратка история на стандартните танци. Танците като социална дейност. Танцът започва с покана, а поканата с подадена от мъжа ръка, ръката на по-силния.

Ателие №3 Дейност - Запознаване и кратка история на латиноамериканските танци. Танците като социална дейностИдентифициране на актуални проблеми за младежите в община Асеновград. Създаване на „пощенска кутия“ за подобряване на комуникацията и рефлексия.

Ателие №4 Постижения - Принцип на Парето - 80% от постиженията ти са резултат от 20% от осъществените дейности и ангажименти! По време на обучението всяка вечер да си записват „Три неща, за които съм благодарен”.

Ателие №5 Действия - Планиране и ефективност на действията във времето.Танцувай в музика! Основни двигателни акции. Активност в процеса на вземане на решения.

Ателие №6 Отговорност - Формираме личностни умения и компетенции в танците за двама-„кавалер и дама”.Разпределение на отговорностите.

Ателие №7 Оганизиране на събитие - Планиране на събитие. Плануване на събитие в спортен клуб.

Ателие №8 Смисълът на живота - Смисълът на живота не е да чакаш бурята да отмине, а да се научиш да танцуваш под дъжда. Как да танцувамев близък контакт без да се настъпваме? Справяме ли се с Covid-19? Кои са потребностите и интересите на младите хора в малките населени места?

Ателие №9 Взаимодействие - Взаимодействие по двама- в танца и в живота. Несинхронни фигури- мъжка и женска част. Игра „Тояжка”.

Ателие №10 Единодействие - Синхронно танцуване в линия- еднакви стъпки за двойката. „Сенчеста позиция”. Кога в живота вървим един до друг?Състезателна игра „Обърни найлона”.

Ателие №11 Импровизация - Съставяне на нов вид основен ход по двама върху музика от филм. Споделяне на случки за импровизация в живота. Състезателна игра „Ластик”.

Ателие №12 Релаксация и активизация - Танцуване за отпускане на нервно-мускулното напрежение. Танци за повишаване на вниманието и концентрацията.

Ателие №13 Рехабилитация чрез танца - Плоскостъпие. Изкривявания на скелта. Астма. Алцхаймер.Сърдечни заболявания.

Ателие №14 Танцова терапия - Свободата на движенията . Без и с музикален съпровод. Танцуване самостоятелно и по двама.

Ателие №15 Флашмоб - Смисъл. Кауза. Основни движения. Построяване на фигури. Стимулиране на гражданското участие и активността на младите хора.

Ателие №16 „Танцувай с мен” - Състезание по двойки – „Про-ам”. (състезател с аматьор) Отваряне на „пощенската кутия”.


  Back