Новини

"Не пропускай да танцуваш" в с. Тополово

12.12.2023

Дух и обществено здраве- започнаха дейности и събития  по трета, последна част от Обучението „Здрави танци“  на проект „Танцувай с мен целеустремен“.

На 11.12.2023г. посетихме едно  прекрасно място за организиране на младежки събития и дейности в община Асеновград – спортната зала на село Тополово.

Събрахме се 21 човека, от които 15 младежи. На електронното табло в залата беше представена презентация на проекта, общият бюджет финансиран от ММС и информация за  НПМ(2021-2025). Гости на събитието бяха: Дойка Апостолова-ръководител на проекта,  Георги Златев- Главен експерт хуманитарни  дейности и проекти в Община Асеновград и Лина Моллова -експерт, областен координатор на ММС.

Планираха, работиха и се срещнаха  три групи 15-19год., 20-24год. и 25-29год. Ефективно въздействаха дебатите, водени от експертите за осъзнаване на потребности(цели) и подбуди за действие. Идеята за промяна подкрепиха изключително привлекателните  двигателни игри и активности, организирани по метода   „Връстници обучават връстници“ , който освен осведоменост носи  ценна мотивация- движеща сила на целево устременото поведение.

Младите хора правят стъпки за изграждане на отговорно поведение за здравословен и природосъобразен начин на живот, пълноценно използване на свободното време и личностното развитие. След приключване на дейностите питаха „ А кога ще дойдете отново?“ Въпросът премина в продължителен разговор и те разбраха своето участие - да изискват същото отговорно поведение от своите приятели, съученици и познати. Получиха покана за Новогодишен младежки бал „Не пропускай да танцуваш“ в гр. Асеновград на 19.12.2023г.


  Back